AinMaisarah di Masjid Kristal

You may also like...

20 Responses

  1. ala tomei says:

    kak cayer raser kan juta juta kot kak ain email cayer ader kat tagboard to klu nk tau lbh lanjut ttg komen ni sila ke entri gambar kat ganu tu n kak ain kater nk bg aper dierrr??

  2. Salam kak ain,

    Wah !kak ain,berjalan sakan nampak??
    heheh:):)

    Dayah rase kos pembinaan masjid ksristal ni kan…hemm…bermilion kot.. betul x??

    P/s:nanti klau ade mase chek emel yek!:):) pendek je…:D

    wasalam,

  3. imah says:

    Salam Kak Ain..

    Jumlah keseluruhannya pasti melebihi RM 1 yang ada dalam poket seluar saya sekarang..Hehehe ;D

    Salam tuan RM 1 dlm poket saya;
    IMAH..

  4. ainzz says:

    salam kak ain,

    mmg best pon @ masjid kristal…
    ain dah g…mase ade rombongan @ sklh….
    kos dia rasenye…ratus juta…
    klu betul kak ain bagi ape ek??
    kak ain pergi taman tamadun x??

  5. Ima pn tak tahu..ha..ha..padahal ima dok kat terengganu..ima tanye mak n ayah ima..diorang pn tak tahu..hi..hi..mak n ayah ima ckp..kalau nk tahu..tanyelah menteri besar terengganu!!!Ha..ha..^_^alah..saje main2..hi..hi..gambar kak ain hampir sama ngan yg ima tangkap..tengoklh kat blog ima ye!!Tu blog baru ima…

  6. misz qiqin says:

    K.Ain, sy pn dh pergi masjid kristal ni. Luar cantik tp dlm kecik sesgt2! Ayah sy kate, org tk blh slat Jumaat pun dkt masjid ni sbb kecik sgt. betul ke???????

  7. misz qiqin says:

    ops! lupe nk teka mcm k.ain suroh…. mmm… sy teka…. mmmm….mmmm…. mmmm

    RM10 juta.

    k.ain tau kew jwpnnye? sy tunggu! ;p

  8. najwaamira says:

    Hmm,

    Memang cantik Masjid Kristal tu.X silap saya,(sy bca dlm surat khabar)hampir beratus-ratu ribu..Nak cecah juta lah tu..

    Wah,jln sakan!

  9. ALyA WoNdErS says:

    Salam Kak Ain,
    Ini ada satu artikel alya jumpa, tentang Masjid Kristal Terengganu/ Kosnya..

    Beliau berkata antaranya adalah spesifikasi bahan-bahan yang digunakan untuk membina Pusat Konvensyen dan juga Masjid Kristal tidak mengikut spesifikasi asal yang tercatat dalam pelan.

    Beliau berkata kos pembinaan Masjid Kristal itu sahaja sebenarnya tidak lebih RM 30juta, bahkan ada laporan yang menyatakan bahawa kos pembinaan masjid tersebut RM 22 juta.

    Selain itu beliau berkata, kos pembinaan Pusat Konvensyen adalah RM 9 juta dan Perumahan Khas Imam dan Bilal adalah 3 juta.

    Tak Adalah sampai ratus-ratus ribu juta…

    Kos Sebenar pembangunan Pulau Wan Man dan pembinaan Taman Tamadun Islam (TTI) adalah tidak melebihi RM 150 juta, bukan sebagaimana kos yang diwar-warkan iaitu RM 249.3 juta.

    Kalau nak baca keseluruhan boleh pergi ke web ni : http://buletinonline.net/index.php?option=com_content&task=view&id=855&Itemid=27

    Sekian,
    Alya
    P/s – Hari ini Merdeka !!

  10. Salam Kak Ain..,

    Farah rasa kos pembinaan Masjid Kristal tu hampir beratus ratus ratus ribu…hampir 1 Juta…

    Salam,
    Siti Nur Farah ;D

  11. hanis honeys says:

    Salam~
    Hurmm..sy rase la..
    dalam RM 25 juta..

  12. Anonymous says:

    Salam Kak Ain,

    Saya rasa hampir 100 juta atau lebih. Tapi yang semestinya lebih daripada 10 sen lah.

    Salam daripada orang yg cuba teka,
    Irah aka Zafirah

  13. farah_hanum says:

    salam kak ain…
    wahh!!!terel laa alya macam perdana menteri pulak…hehehe sorry kak ain…saya rasa kos ye…yang pasti mesti berjuta-juta…hm…tak bestnya…takda pelindungan untu muslimah ke kak ain??saya tak sukalah masjid macam tu…sebenarnya…masjid ni…untuk dilawat pelancong atau beribadah???erm…jawabnya…kak ain…

    wassallam…
    farah hanum.

  14. iha says:

    salam kak ain…saya raser kos nye dlm RM500,000.saye nak tanyer ni kak ain ni mmg suka menulis ke?umur kak ain bape taun?sila la jawab…………hahaehahuhuha

  15. Anonymous says:

    assalamualaikum.

    bestnyer dpt gi masjid kristal
    x pernah jejak lagi
    k.ain chek ah mail tu
    penat sayer tunggu k.ain balas mail sy

  16. Anonymous says:

    rase-rasenyekan……………..free je kot!x bernilai dorang wat masjid cam tu tpx leh smyg dlm tu..nmpk x setan kat kubah masjid tu?hehehe

  17. Anonymous says:

    mESTI best……………

  18. Anonymous says:

    Ermm…..Rasenyer RM200,36923 ringgit.Uih!Mahalnyer!Alamak,berapa nie?1,2,3,4…
    Alamak,ini berapa kak Ain?Tak TAHUla Kak AIN.:D

    Mestilah mahal…..kan Masjid Kristal…….

  19. Bow-taQue says:

    masjid kristal brape kos? 😉
    hee…bbrape juta laa..exact figure xbleh bgtau…my superior bigboss xizinkn utk bgtau 😉

    tp for sure..the whole Taman Tamadun Islam is rm2++ mil and Masjid Kristal tu ade la dlm rm2+mil je 😉 xmahal pn..

    wanna know more..ask d insiders like us! 😀

Leave a Reply