AinMaisarah & Sesi Fotografi PTS

You may also like...

23 Responses

  1. Anonymous says:

    wah..cun nye kak ain..mcm ank dara..anyway, sy nak bg taw. bkn nye nak kutuk tp kebenaran..sbgi sorg islam, kak ain sepatutnye xbole pki blu mate palsu or rerambut lain yg palsu..haram di sisi agama kita..harap kak ain x tersinggung, sy hanya insan yg lemah ttp baek hati utk m’perbetulkan prkra.. yg kadang2 org xtaw hukumnye..insyaallah kte dpt pengajaran..drpd apa yg tlah berlaku.

  2. fatin hanani says:

    salam kak ain..

    lawalah kak ain!
    Kak ain , lain kali kalau pergi mana-mana kak ain make up lah mcm ni..
    mesti kak ain popular habis punye..

  3. Sara says:

    Salam Kak Ain,

    lawanya Kak Ain make up..
    tak sabar nak tengok gambar Kak Ain nanti. hehehe =D

  4. nurulbalqis says:

    wah wah wah…
    Kak Ain sngt laa VOGUE !!
    Hehehehe…
    :DD

  5. insya-Allah saya tak kan terlepas untuk membeli novel ‘Aku mahu ke New York’ 🙂

  6. misz qiqin says:

    K.ain!
    akhirnya k.ain masukkan juga entri baru..

    mmg comel k.ain kite ni.. selamat dah kawen dgn cik abg,,,klu x sy kenalkan dgn abg sulung sy..umur die 28 thn.. dulu-dulu mase sy mule bukak blog k.ain, die nampak gambar k.ain… terus die tny byk2 psl k.ain. bile sy ckp k.ain dah kawin, terus die diam xckp ape….. hihih.. kesian!

    sy xsabar nk tunggu buku baru k.ain…

  7. ALyA CHaN ~ says:

    Aku Mahu ke New York!
    Kak Ain, rasanya Alya tak boleh
    nak masuk pertandingan duta aku mahu
    sebab memang cikgu tak bagi bawa
    kamera ke sekolah. Peraturan sekolah Alya memang sangat ketat.

    Boleh kak Ain tolong simpankan satu set novel berkembar Aku Mahu Ke New York untuk ALya?? =D

  8. shasha says:

    salam kak ain,
    cntk la bju kk ain tu… 😀

    oh ye kak ain, saya nk tnye ni,
    kalau nnt saya beli novel aku mahu ke new york kt kedai pun akan dpt novel comel skali ke?

  9. AinMaisarah says:

    Salam semua,

    Terima kasih kepada Anonymous kerana memberi komen beserta nasihat itu. Kak Ain pun terkejut juga apabila telah disolek tebal macam tu sekali. Tapi bagi sesi fotografi, memang solekan tebal diperlukan supaya gambar nampak menyerlah.

    Seperti yang Kak Ain nyatakan dalam entri, ini kali pertama mata Kak Ain digam-gam dengan bulu mata yang macam kaki labah-labah tu.

    Kak Ain tak tersinggung dengan komen tersebut. Bahkan, Kak Ain terus Google sekejap bagi mendapatkan pengesahan mengenai hukum memakai bulu mata palsu. Rambut palsu Kak Ain tahulah hukumnya. Bulu mata palsu Kak Ain tak pasti kerana tak pernah memakainya.

    Apabila Kak Ain google tentang hukum memakai bulu mata palsu, ini adalah hukumnya:

    Tersebut dalam sebuah hadis daripada Ibnu Mas’ud yang bermaksud:(Allah Ta’ala mengutuk sekelian wanita yang mengukir badan, dan yang minta diukir, wanita yang merubah bulu mata (memakai bulu mata palsu), mengikir gigi dengan sengaja untuk kecantikan dan sekelian yang merobah apa yang telah dijadikan oleh Allah) (H.R. Bukhari/Muslim)

    Okey. Jadi sudah pastilah, memang haram hukumnya dalam Islam.

    Kak Ain harap kita dapat ambil pengajaran bersama.

    Salam Sayang,
    AinMaisarah
    p/s: Fatin Hanani, Sara, NurulBalqis, Lolipop manis-syud, misz qiqin dan Shasha.. Terima kasih atas pujian. Lain kali Kak Ain upah gula-gula =D

    p/ss: Alya, nanti Kak Ain simpankan satu set buku berkembar untuk Alya. Kepada Shasha, novelcomel akan disertakan sekali dalam box set Aku Mahu ke New York.

  10. hana says:

    kak ain..simpan novel berkembar ..hana kan skrg dh tak gi sekolah sebab doktor suruh bnyk rehat..kak ain novel berkembar tuh nnti hana bayar ok
    kak ain memang cantik…lawa la macam dah terlebih popular dari artis\

    kak ain dah baca emel hana [email protected]

  11. Sara says:

    Lupa pula Kak Ain,

    Kak Ain tolong simpankan satu set berkembar Aku Mahu Ke New York untuk Sara ya. Dan novelcomel [email protected] One. Pikat di Aidilfitri tak silap? 🙂

    Sara tak dapat nak sertai peraduan itu. Sara baru habis periksa semalam dan minggu depan kami hanya bersekolah hari Selasa dan Khamis sebelum bercuti panjang.

    p/s: Esok harijadi Sara yang ke-13.. hehehe.. nak gula-gula? =D

  12. normanhakim says:

    selamatlah bini org… kalau tak…

    hahah!

  13. linaz says:

    Cantiknya Kak Ain….Tapi melentik sangatlah.

  14. FarAhANi says:

    wow!kak ain!bergaya betul.

  15. imah ammran says:

    This comment has been removed by the author.

  16. irah zafirah says:

    Tak pakai pula tudung kegemaran Kak Ain pulak yer.Apapun you look great

  17. Dearie Ira says:

    Hey…bolehla….palsu2 nih..asalkan bende tuh bukan drpd haiwan2 yg haram…btw,kak ain cunlaa…like artist!!

  18. diana says:

    eh tak boleh la palsu-palsu ni…tak kira la dari haiwan ke tak..tapi kalau kita menambah-nambah ciptaan Allah swt,dah kira berdosa dan mengubah ciptaan..kan Kak Ain kan..
    maaf la kalau apa saya cakap ini tak betul..

  19. izzati says:

    kak ain saye nak tanye boleh tak,
    kak ain ni sebenarnye pakai spek ke tak ????

  20. Anonymous says:

    Kak Ain awek muda tu!!!!!
    Kalah saya…he he he
    (n_n) (+_+) (x_x)

  21. Pakai bulu mata palsu,tapi amik gambar pakai cermin mata…

    Double layer punya lawa ni….

  22. SINGA IRAH says:

    KAK AIN LAWANYA KAK AIN. MACAM NING BAIZURA BULU MATANYA !!!

  23. salam kak ain,

    wah cunnye kak ain..mata kak ain kalah mata siti nurhaliza!!tu bru mate kak ain..tak sabar nak tgk diri kak ain yg sebenar..

    dri peminat setia,
    Izzlin.

Leave a Reply