3000 Pelajar Dalam Masa Tiga Bulan!

49 Responses

  1. Wah!Hebatnya!Seronoknya kalau Sekolah Sri Bangsar betul-betul wujud!Saya bayangkan sekolah tu macam ni..
    1-Dipenuhi warna biru!
    2-Ada perpustakaan komik
    3-Ada kolam renang macam yang Kak Ain nak.
    4-Ada perpustakaan yang menempatkan semua buku-buku Ain Maisarah.
    5-Setiap kelas ada aircond!
    6-Uniform yang comel!
    7-Ada kelas melukis untuk sesiapa yang berminat
    8-Bilik asrama yang sempurna dari semua sudut.
    Saya rasa tu je lah.Pasal laptop tu saya nak warna biru!Hihi!
    Saya sentiasa doakan agar Kak Ain murah rezeki spy dapat tubuhkan sekolah ini satu hari nanti.Amin!

  2. WAh KAk AIn….
    best nyew….
    SYiqn nak semua WARNA BIRU MCM CHIDORI KTEW KAn….
    LAPTOP PON smew….
    SAYA NK SEMUA MCM KAK !!!!

  3. SORY>>>YG LAST TUH>..MCM KAK AIN EK!!!!

  4. Nurina!! says:

    Salam,
    wahhh…bestnyee!!!
    ..o_O!!…

  5. wah!!bestnye!Kak Ain..Najwa nak Laptop yg warna putih la…cantik..bersih..

  6. DJ Farahani says:

    Salam Kak Ain!

    Wahh!3000?Macam tak percaya!:D

    Farah pun terbayang macamana sekolah tu nanti.

    Kalau realiti,lagi best!XD

    Farah hijau!Hijau!:D

  7. waah.sem0ga angan-angan KakAin menjadi kenyataan.erm,Aqilah setuju cakap cik abang KakAin”Buat di Bangi”sebab nanti aqilah,farahani dan dayah b0leh daftar sek0lah tu:P

  8. nur says:

    bestnyer…..

  9. farihah says:

    wuhuu……… jom berangan lagi! Riha nak tambah sikit… dekat butik buku ada pewangi aromaterapi lavender, muzik instrumental yang menenangkan minda…hahaha…. nak lagi best dan umph, ‘play’kan muzik sampe macam Aku Mahu Ke New York. wah… mesti mahal yuran sekolah ni! Mewah sungguh! Riha nak laptop biru! Blue blue blue (rumah sukan Tengku Affin)

  10. sheera says:

    hebat laaa kak ain…
    sayer ske part yunk sumer plaja ader laptop 2
    pergh best nyer….
    sayer doa kan kak ain erjaya k…
    Amin…

  11. farihah says:

    Kak Ain, laporan 2 Jelajah Ain Maisarah SMK Bukit Sentosa Kak Ain taknak postkan ke?

    Alah….yang Riha datang masa hari tu..

    Kak Ain tak postkan lagi ek?

    .:Curious:.

    Postkan cepat cepat ye Kak Ain!

  12. farihah says:

    Riha tak sabar sabar nak tengok klip video dengan gambar Riha promosi buku Kak Ain.Hehe….

    :p

    Kak Ain tak marah kan?

    :.:.:.:.:. jangan marah ya… kak ain kan always HAPPY!!

    Kak Ain dah sihat? Tak kena H1N1 kan?

  13. alyiafarzana says:

    Salam kak Ain,
    yang laptop tuh saya pilih warna hitam yerk!!tapi kalau boleh saya nak warna pink,hahahahahaha…Tapi kak Ain, masatuh kitaorang dah dewasa kut n then masuk sekolah semula…mesti bestkan??Tapi kak Ain sekolah tuh jangan jauh sangat yerk kak Ain….Bye!!
    Salam sweet,
    alyiafarzana

  14. DoRaEmOn says:

    salam…
    kak ain.

    dora harap direalisasikan angan angan tu…

    tp hrp pergaulan diantara lelaki ngan pompuan dijaga batas pergaulannya…

    haram kalo terlalu bebas pergaulan tu…

    saya harap sgt kkalo disiapkan skkola tu…
    ameen..

    nak laptop warna hitam…
    baru bergaya…

    salam ingatan
    thedoraemon…

  15. Nur Iman says:

    Salam Kak Ain.
    Bestnya kalau ada sekolah macam tu.
    Kalau macam tu lah sekolah,tak balik rumah alamatnya,Kak Ain.
    Perhimpunan sekolah start pukul 7:30 pagi,pelajar-pelajar semua dah tunggu depan pagar sekolah dari pukul 5:30 pagi sebab nak guling-guling kat galeri buku tu.
    Tapi memang bestlah angan-angan Kak Ain.
    Dapat gred A++++++++++++++++++
    Manalah tahu,tiba-tiba jadi realiti lagi bagus!!

  16. Nur Iman says:

    Anyway,iEm nak laptop VAIO yang comel-molek yg warna HIJAU!
    Save one for me,Kak Ain!

  17. sayalah! says:

    Kak Ain, aduhaaaaai, baca entri ni bagaikan fantasi yang sangat membahagiakan! Ecece hehe. Semoga fantasi ini menjadi relaiti.

    Amin ya Rabbal ‘Alamin! :))

  18. .imah. says:

    wahwahwah!
    indah sungguh angan-angan kak ain. 🙂
    tapi dalam banyak angan-angan kak ain tu, satu je yang membuatkan imah ikut berangan melebihi segala-galanya. haha!
    laptop vaio itu! ohhh!
    idaman kalbu! x)
    nanti asingkan imah punya warna putih ye. huehue~ x)

  19. -tirah- says:

    wah…bestnyerk!!!soooo coooll….

  20. anahasanah says:

    wah… canteknya…kalau anahasanah jadi jutawan…anahasanah nak sedekahkan duit tu bagi dekat kak ain

  21. salam kak ain…
    saya nak tyer ape syarat2 nak masuk skolah sri bangsar….saya andaikan klu impian kak ain tercapai ia akan jd sekolah yg menjadi rebutan…mesti golongan elit je kan yg mampu…camne erk…terasa segalanye terlalu mewah…tp amat menyeronokkan..

  22. aim says:

    Assalamualaikum Kak Ain!

    Bagaimana pula KANTIN?
    Apakata…
    Kak Ain buat perkhidmatan TOUCH & GO di KANTIN!
    Mesti best!
    Tak payah susah-susah beratur di barisan siput sedut setiap hari!

  23. Tahniah kak Ain , pelajar Sri Bangsar telah mencecah 3000 orang !

    Wahh,
    angan-angan kak Ain memang membuatkan saya teruja 😀
    Bestnya !
    Kalau chalet girls macam tu kan , so sweet !

    Laptop tu saya nak chop warna putih 😀
    Kak Ain pilih warna merah 😀
    Tapi tak pelah tak sama pun terima je la.
    Tapi bestlah angan-angan kak Ain tu.

    Semoga menjadi kenyataan ya !
    Amin!
    Salam !

  24. clever girl says:

    WAh…semoga segala impian KAk Ain tercapai..Amin.najwa cop warna merah..kalau ade warna ungu atau pink ..najwa nak cop dulu =P

  25. ~DIYA~ says:

    wah!!sememangnya angan2 kak ain mmg tip top!!!yana pun selalu terbayang..ah!!alangkah bahagianya kalau SSB menjadi sekolah yg realiti!!!!

  26. wah kak ain.. bestnya kalau betul-betul ada Sekolah Sribangsar.
    Saya nak chop laptop colour hitam.

  27. ~BLOSSOM~ says:

    Kak Ain x baik tau berangan sampai camtu skali…

  28. Batrisyia says:

    bestnya……….

    setuju buat kat bangi!! kalau buat kat seksyen 3, lagi setuju!! daftar free…

  29. Hana_Fadz says:

    Wah kak ain..mmg syok la..kalu bilik tidur cam tu…tu bukan sekolah kak ain…tapi perpustakaan..hihi..bestnya..ade kafe..ishh bestnya..saya pun dh terbayang-bayang..mmg best..ade kolam renang…gillll..bestnya..saya doakan kak ain buat sekolah tu..nnti saya jadi pengawas kat sekolah tuu

  30. Bestnya kalau sekolah sri bangsar betul -betul wujud

  31. adlin sofia says:

    oh,buku BULETIN BSP-KINI BERWAJAH BARU saya sudah ada buku itu…buat pengetahuan kak Ain,sejak lima tahun saya suka baca buku kak Ain sehinggalah sekarang…

  32. adlin sofia says:

    kalaulah BSP itu wujud ,kak Ain kena buat kat Melati tau!!!nanti boleh daftar.he..he..he..

  33. harapnya angan2 kak ain tu jadi knyataan 😉
    huhu , best jugak angan2 akk tuhh , iqa pun bole trbayang kseronokn & manfaatnya .
    deco yg mnarik , byk kmudhn & suasana tnang & nyaman .
    mnyeronokkn rsenye kn .
    hehe gudluck utk akk dlm bdng ni ye .
    keep it up dear sis 😉

    truly,
    iqa

  34. bFf :p says:

    bestnya…terbayang kalau wujud betul..kak ain, saya cadangkan buat la ala2 summercamp,kak ain peruntukkan 1 hari utk belajar indoors,1 hari explore hutan ke…last day..SANTAI NGAN KAK AIN….

    P/s: saya cop laptop tu warna putih…memang dah lama menginginkannya..anyway, saya akan sentiasa mendoakan kakain berjaya merealisasikan impian kak ain yang satu nie…

  35. fulamak… hebat laaa… my dream school.. amin… mintak2 kak ain bleh bukak skolah 2 satu ari nanti..

  36. fulamak…
    gempaknye skolah ni..
    boleh la sye nak jd salah seorg plaja nye nanti…
    sye nk tmbah sesuatu..
    kn best kalau skolah 2 ade sebuah taman…
    taman yg byk bunge…
    yg indah..
    boleh jadi ruang bersantai kalau xde aktiviti..

  37. fulamak… hebat laaa… my dream school.. amin… mintak2 kak ain bleh bukak skolah 2 satu ari nanti..

  38. -IEKAd3- says:

    wawawaw!!! bestnye klu ssb dibina..saye cadangkan ahli berdaftar x pyh bayar yuran..cume bawak duit sendiri nk beli mknan..
    yg mane nk masowk tapi x daftar kene bayar yuran..tapi yuran bape erk ?? klu camni kene beli buku ainmaisarah banyak2 biar kak ain cpat jadi jutawan..hahaha

  39. Kira Bahiah says:

    kalau mimpi kak ain capai,kak ain mesti ckp kat 1 malaysia tau….
    n lgi 1 saye cadangkan buat la klas menari n menyanyi……
    then saye pon nak masuk gak………

  40. [are~tiQah] says:

    klau sye, sye nk cop laptop kaler putih! ^_^

  41. nurulfatin says:

    saya pun macam kak Ain.saya pun ada daftar kat SSB.id saya nurulfatin.

  42. nur dini says:

    hebat betul angan kak ain saya nak anggan 2 jugak

    sekolah sri bangsar

    1.Tak ada buku latihan guna pendrive je
    2.Setiap orang dibekal kan lap top vaio
    3.Ada perpustakaan yang bebas duduk,meniarap macam macam lagi ada
    4.Semua bleh sewa rumah berdekatan dengan sekolah sri bangsar khas untuk pelajar sahaja
    5.Rumah sewa tu ialah rumah banglo cam Fasharina Binti Tan Sri Hisham
    6.Harga sewa ialah rm 5 untk lima tahun.
    7.Setiap rumah banglo ada kolam renang
    8.Koperasi sekolah setaraf Kedai Buku Popular
    9.Makmal sains setaraf Petrosains
    10.Ada cikgu pfofesional
    11.Perpustakaan sebesar rumah teres 2 tingkat
    12.Laptop nak warna hitam
    13.Tapi saya umur 9 thn
    14.Ada pemandu cam Pak Mat {pemandu Fasha}
    15.Ada aircon setiap kelas dan setiap koridor
    16.Pasang kabus palsu {cam yang Fasha sewa}
    17.No uniform
    18.Setiap hujung minggu ada bufet {cam kat hotel 10 bintang
    19.Setiap bulan ada rombonggan ke {contoh}Bali,New York,kalu ada negeri cake kan best ha ha

  43. waahh kalau cm2 saya pown nk skolah kat ssb..mesty bez…

  44. asha aziz says:

    Wah! best nye! tapi, sblm tu, sye nk tau, mcm mne nk join SSB?

  45. Zulaizat says:

    Wah ! Bestnyaaaaaaa ..

  46. Kak Ain…seronok benar kalau saya duduk di Kuala Lumpur dan bersekolah di Sekolah Sri Bangsar! Ohh! 🙂 Mesti happening bila boleh berjumpa Kak Ain disana dan melancarkan kehidupan glamor, diva dan macam-macam kerenah! Oh!

Leave a Reply